Så blir du av med finnar i pannan på bästa sätt

få bort finnar i pannan

Finnar är den vanligaste typen av akne. De är små röda knölar på huden med pus inuti dem som kan orsakas av en mängd olika saker som hormonella förändringar, stress eller felaktig hudvård. 

Lyckligtvis finns det många behandlingar tillgängliga som hjälper till att rensa upp finnar i pannan, såsom receptfria krämer och gel, kemisk peeling antibiotika, LED-ljusterapi och laserterapi.

Varför får man finnar i pannan?

Finnarna i pannan orsakas ofta av hormonella förändringar som orsakar en ökad oljeproduktion. Denna överflödiga olja kan täppa till porerna och leda till akne. De kan också orsakas av stress, vilket påverkar hormoner och ökar oljeproduktionen i huden. 

Vissa människor har en tendens att få små finnar i pannan eftersom de har överskott av oljeproduktion i T-zonen vilket gör att porerna i detta område blir tilltäppta.

Ta en titt på våra bästsäljare...

Hur får man bort små finnar i pannan?

Det finns många behandlingsalternativ för akne som kan hjälpa till att minska eller eliminera små finnar i pannan. Här är några tips som du kan använda för att bli av med finnar:

Använd en receptfri ansiktskräm eller gel mot finnar med salicylsyra eller bensoylperoxid, vilket hjälper till att torka ut finnarna och minska inflammation.

Behandla ansiktet 2–4 gånger i veckan med en LED-mask för att återfukta, förnya hudceller, dämpa inflammationen och reglerera talgproduktionen för att eliminera små finnar i pannan och undvika framtida utslag.

Exfoliera din hud regelbundet för att ta bort döda hudceller och rensa igen porerna.

– Applicera en lermask i pannan minst två gånger i veckan för att hjälpa till att torka ut finnarna.

Det finns också livsstilsförändringar som kan hjälpa till att minska finnar i pannan, inklusive att minska stressnivåer och undvika kända triggers för akneutbrott som för mycket solexponering eller fet mat.

Få bort finnar i pannan med röd och blå ljusterapi

behandla finnar med laser

LED-ljusterapi är en ny form av aknebehandling som vinner popularitet. Det är en icke-invasiv behandling som hjälper till att läka akneärr, minska svårighetsgraden av akneutbrott och förbättra hudens övergripande utseende.  

Blå ljusterapi använder LED-blått ljus för att minska inflammationen och döda bakterier som orsakar akne. Det är mest effektivt för mild till måttlig akne. Medan röd ljus används för att läka huden inifrån och ut, reparera skadad hudvävnad, boosta kollagenet, minska inflammation och påskynda läkningsprocessen.

Med vår Nooreal LED-mask kan du förebygga och få bort små finnar i pannan vid regelbunden användning. Masken är UV-fri, har 7 olika ljusfärger (fullspektrum), och hela 342 högintensiva LED-lampor så att du kan få salongsliknande resultat med varje behandling.

Utöver blått och rött ljus har den lila ljus som kombinerar rött och blått ljus samtidigt vilket är utmärkt för dig som lider av finnar i ansiktet.

Akne i pannan vs finnar

acne i pannan

Akne är en hudsjukdom som orsakas av överproduktion av talg i huden. Det kan orsakas av många faktorer, inklusive genetik, stress, hormoner och vissa livsmedel. Akne utvecklas ofta under puberteten och kan fortsätta i vuxen ålder.
Finnar, å andra sidan är en form av akne. De är små röda bulor som orsakas av tilltäppta porer på huden. Finnar tenderar att vara mindre allvarliga än akne i pannan och varar inte lika länge som ett akneutbrott gör.

Ordet “akne” används för att beskriva alla typer av hudtillstånd där finnar bildas i ansiktet eller på kroppen på grund av tilltäppta porer, medan “finnar” används för alla typer av akne som är mindre än ett akneutbrott men större än en pormask.

Huskurer mot finnar i pannan

two-diverse-women-apply-clay-mask-face-smile-gladfully-stand-shirtless-indoor-have-friendly-relationship-have-good-skin-condition-isolated-pink-background-facial-treatment-wellness

Det finns några huskurer du kan prova för att bli av med små finnar i pannan, några av dessa inkluderar:

Tea tree olja: är en naturlig ingrediens som kan användas för att bekämpa infektioner och bakterier. Det har antiinflammatoriska egenskaper som kan minska rodnad, svullnad och irritation.

Citronsaft: har antibakteriella egenskaper som kan hjälpa till att rensa upp akne utan att orsaka några biverkningar. Det hjälper också till att minska inflammation och rodnad orsakad av finnar i ansiktet.

Äppelcidervinäger: har antiinflammatoriska egenskaper som hjälper till att minska inflammation orsakad av akne. Det hjälper också till att ta bort överflödiga oljor från din hud som täpper till porerna och leder till akne.

Bakpulver: ett annat sätt att bli av med små finnar i pannan är att använda bakpulver blandat med vatten. Detta kommer att torka ut finnen och göra att den försvinner snabbare.

Varm kompress: en av de vanligaste huskurerna mot finnar i pannan är att använda en varm kompress. Detta görs genom att blötlägga en handduk i varmt vatten och sedan hålla den mot pannan i cirka 10 minuter. Du kan också använda kalla kompresser, som hjälper till att minska inflammation och rodnad.

Ta en titt på våra bästsäljare...

Inspiration & Tips

pigmentfläckar i ansiktet
Läs mer
Få bort dubbelhaka hemma
Läs mer
Eksem på näsan
Läs mer
Finnar på näsan
Läs mer
Ansiktsmask för män
Läs mer
Torr ansiktshud – så hanterar du torr hy med LED-ljusterapi
Läs mer
woman-home-applying-cream-mask(1)
Läs mer
motverka ytliga blodkärl i ansiktet?
Läs mer
LED-ljus för ojämn hudton
Läs mer
1 2 3 4 5 6