Så behandlar du torr hud i ansiktet helt naturligt

torr hy

Torr hy är ett tillstånd som kännetecknas av brist på fukt i epidermis, där huden verkar vara torr och känslig. Det kan också resultera i ansamling av döda hudceller vilket kan göra att huden blir fjällande eller kliande. 

Detta tillstånd är vanligast under kalla vädermånader, då människor är mer benägna att utsätta sin hud för kyla och vind som drar fukten ur huden.

Ta en titt på våra bästsäljare...

Vad orsakar torr hud i ansiktet?

Torr hud i ansiktet är ett vanligt tillstånd som drabbar miljontals människor över hela världen. Orsaken till torr hy i ansiktet kan vara en rad saker, från väderomslag till hormonella förändringar. 

Om man bor eller arbetar i en miljö där man utsätts för oregelbundna sovtider, extrema temperaturer, kemikalier eller starka rengöringsmedel är man mer benägen att drabbas av torr hud.

Torr hy kan orsakas av ett antal saker, inklusive:

Åldrande och hormonell obalans kan vara den främsta orsaken för torr hud. Nivåerna av östrogen i en kvinnas kropp är betydande för deras torra hud, men det är även testosteronnivåerna för män.

 Dessa hormoner har en direkt effekt på produktionen av kollagen och naturliga oljor i vår hud som kallas talg, när dessa hormoner minskar med åldern störs eller minskar talgproduktionen också (redan vid 25 åldern hos kvinnor) vilket kommer med största sannolikhet att leda till torr hud.

Miljöfaktorer som kan orsaka torr hud inkluderar låg luftfuktighet, brist på tillräckligt vattenintag, överdriven exponering för solens UV-strålar och hårda tvålar som kan ta bort naturliga oljor från huden.

Livsstilsfaktorer som kan leda till torr hud inkluderar otillräckligt vattenintag, brist på sömn, rökning, och att duscha eller bada med mycket varm vatten.

Genetiska faktorer som kan orsaka torr hud inkluderar att ha en familjehistoria av torr hud eller eksem.

Hur blir man av med flagnande och torr hud i ansiktet?

Den bästa behandlingen för torr hy kommer att variera beroende på orsaken till problemet. Det kan vara nödvändigt att behandla både utsidan och insidan av kroppen för att få bästa resultat.

Det viktigaste för någon med torr hud är att få upp sina fuktnivåer genom att använda en kombination av fuktkrämer och skönhetsapparater med dokumenterad effekt på torr hy, detta för att behandla grundorsaken till torr hud i stället för en temporär lösning med enbart fuktkrämer som återfuktar överhuden (epidermis).

Två av de skönhetsapparater för hemma bruk som har blivit alltmer populärt på sistone tack vare dess överkomlighet och resultat är ultraljud-apparater och LED-ljusterapi.

Dessa skönhetsapparater kan återfukta huden helt naturligt och utan bieffekter, genom att reparera huden inifrån, öka cellaktiviteten och blodcirkulationen, samt återställa kollagenproduktionen och balansera talproduktionen.

Så behandlar du torr hy med LED-mask

På senare år har hudvård revolutionerats genom den ökade användningen av ljusterapi.

Ljus är en av de mest kraftfulla ”verktyg” inom hudvård. Den kan användas för att behandla torr hud, rynkor, akne, pigmentfläckar, och till och med solbränna.

Det har varit känt sedan länge att ljus kan ha gynnsamma effekter på kroppen. År 1921 upptäckte den första hudläkaren i historien, Dr Albert Kligman, att ultraviolett strålning leder till en ökad produktion av kollagen och elastin som i sin tur förbättrar hudens elasticitet och reducerar rynkor.

Tack vara tekniska framsteg inom LED-ljus de senaste åren har det blivit möjligt att utföra ljusterapi hemma, med ljusterapilampor eller LED-ljusterapi masker, helt utan skadlig UV-strålning från solen. 

Led-ljusterapi fungerar genom att en eller flera ljusvågor penetrerar djupt in i hudcellerna där den stimulerar celltillväxt och förbättrar cellfunktionen, samt ökar produktionen av kollagen och elastin vilket i sin tur leder till en återfuktad, yngre och friskare hy.

Torr hy med finnar och pormaskar

eksem vid stress

Den främsta fördelen med att använda LED-ljusterapi för att sköta torr hy att den behandlar flera hudåkommor samtidigt genom att sikta in sig på huvudorsaken, i stället för att behandla symptomen till dessa hudåkommor var för sig.

Om du har torr hud i ansiktet med finnar, akne eller fet hy då lider sannolikt av yttorrhet och inte torr hud. 

Skillnaden är med yttorr hud att överhuden (epidermis) är fuktfattig och uttorkad vilket kan uppstå oavsett hudtyp och beror oftast på fel val av produkter, medan torr hud orsakas oftast av lägre talgproduktion, vilket gör att den saknar både fukt och fett.

En LED-ljusterapi mask kan i detta val vara ett utmärkt komplement till din hudvårdsrutin. De olika våglängder av ljus kan återfukta huden och återställa dess elasticitet samtidigt som den behandlar akne, fet hy och rosacea.

 Dessutom kan du förbättra resultaten av dina hudvårdsprodukter genom använda de innan eller efter behandlingen med LED-masken som ökar dess absorption markant.

Torr hud runt ögonen

Torr ansiktshud – så hanterar du torr hy med LED-ljusterapi

Huden runt ögonen är ett känsligt område i ansiktet som måste underhållas med omsorg. Ögonhuden är tunn och ömtålig vilket gör den mer utsatt för torrhet och irritation, den saknar också oljekörtlar, vilket gör att det finns färre naturliga oljor för att skydda den från uttorkning.

Om du lider av extra torr hud runt ögonen eller munnen kan du applicera ett återfuktande serum eller ögonmask efter behandling med en LED-mask för snabbare och långvarigt resultat.

Använd gärna vår kollagen ögonmask som båda återfuktar och reducerar påsar under ögonen.

När du använder en LED-mask regelbundet och gör den till en del av din hudvårdsrutin kommer du att minska och förebygga hudutslag samt behålla huden frisk och återfuktad året runt.

Inspiration & Tips

#staskornev_photo
Läs mer
IMG_4166
Läs mer
136972
Läs mer
Rynkor på överläppen
Läs mer
Finnar på näsan
Läs mer
Rosacea i pannan
Läs mer
Eksem runt ögonen
Läs mer
Huskurer mot finnar
Läs mer
Så får du en slätare hy
Läs mer
1 2 3 4 5 6