Ta bort ytliga blodkärl i ansiktet själv med LED-ljusterapi

Behandla ytliga blodkärl i ansiktet

Ytliga blodkärl är små, tunna och röda eller blå blodkärl som kan ses på hudytan, de kallas för trasiga kapillärer eller ytliga blodkärl eftersom de ligger nära hudens yta, och de går inte djupt in i huden som andra ådror.

De kan hittas på vilken del av ansiktet som helst, men de förekommer oftast på näsan, kinderna, hakan och pannan.

De är vanligtvis inte smärtsamma men de kan bli kliande eller irriterade om de går sönder. Detta beror på att när kärlen är skadade kan blodet läcka ut i huden och orsaka inflammation.

Ta en titt på våra bästsäljare...

Vad orsakar ytliga blodkärl i ansiktet?

Ytliga blodkärl i ansiktet orsakas av ett antal faktorer, inklusive genetik, solexponering, rosacea och hormonella förändringar men den vanligaste orsaken är solskador på huden eftersom ultravioletta strålar kan skada väggarna i de ytliga blodkärlen i huden.

De skadade blodkärlens väggar tunnas ut och gör att blodkärlen utvidgas och i vissa fall spräckas vilket gör att de utvidgade och trasiga blodkärlen blir mer synliga.

Behandla ytliga blodkärl i ansiktet

Det finns olika behandlingsalternativ för ytliga blodkärl i ansiktet. Den första är skleroterapi, som går ut på att injicera kärlen med en kemisk lösning som får den att krympa och försvinna.

Ett annat alternativ är laserbehandling, som använder laser för att förstöra blodkärlen och strama åt huden samtidigt genom att stimulera kollagenproduktionen.

Slutligen finns det LED-ljusterapi, som är en skonsam, smärtfri och smidig behandling som kan göras hemma med en LED-ansiktsmask.

Ta bort ytliga blodkärl i ansiktet själv med en LED-ansiktsmask

motverka ytliga blodkärl i ansiktet?

LED-ljusterapi är en icke-invasiv behandling som använder UV-fri LED-ljus för att stimulera kroppens naturliga läkningsprocess.

LED-ljusterapi fungerar genom att avge en eller flera våglängder av ljus som tränger djupt in i huden för att öka blodflödet, förbättra cellfunktionen och stimulerar produktionen av kollagen och elastin som i sin tur förbättrar hudstrukturen samt ökar hudens tjocklek vilket minskar uppkomsten av ytliga blodkärl i ansiktet.

Grönt ljus har i kliniska tester visat sig vara mest effektivt mot ytliga blodkärl och spindelkärl.

Med vår Nooreal LED-mask kan du förebygga och ta bort ytliga blodkärl i ansiktet vid regelbunden användning. Masken är UV-fri, har 7 olika ljusfärger (fullspektrum), och hela 342 högintensiva LED-lampor så att du kan få salongsliknande resultat med varje behandling.

Utöver blått och rött ljus har den gult ljus som kombinerar rött och grönt ljus samtidigt vilket är utmärkt för dig som lider av ytliga eller spruckna blodkärl i ansiktet.

Kräm mot ytliga blodkärl i ansiktet, hjälper det?

Det finns inga krämer som kan eliminera brustna blodkärl i ansiktet helt och hållet, förutom retinolkrämer som har visat sig minska uppkomsten av dessa trasiga kapillärer.

Retinol är en typ av vitamin A som hjälper till att hålla din hud ung och frisk. Det hjälper till att förbättra strukturen och tonen i din hud, samt minska synligheten av fina linjer och rynkor.

Retinol kan hjälpa till att förbättra utseendet på ytliga blodkärl genom att påskynda omsättningen av hudceller och stimulera kollagenproduktionen som förbättrar hudstrukturen och ökar hudens tjocklek, vilket i sin tur minskar synligheten av ytliga blodkärl.

Hur kan du motverka ytliga blodkärl i ansiktet?

ta bort ytliga blodkärl i ansiktet

Djupt röda och lila blodkärl i ansiktet är ofta ett resultat av trasiga kapillärer. Det bästa sättet att förhindra dessa ytliga blodkärl är att undvika de faktorer som orsakar dem i första hand. Det finns några saker som du kan göra för att förebygga uppkomsten av dessa trasiga kapillärer i ansiktet

 – Skydda dig från solen: solskyddsmedel är ett måste för människor som vill förhindra ytliga blodkärl i ansiktet. Applicera solkräm varje dag, även på molniga dagar. 

Använd solglasögon som blockerar UV-strålar och en hatt om du är ute under långa perioder.

Undvik eller minska alkoholkonsumtionen: alkohol begränsar leverns förmåga att filtrera gifter och avfall från blodet. När dessa gifter filtreras sämre, leder det till att blodflödet blir tjockare, vilket ökar trycket på blodkärlen och kan leda till att de utvidgas och spricker.

Träna regelbundet: träning är ett av de bästa sätten att minska stressnivåerna, avgifta kroppen, förbättra blodcirkulationen och minska risken för att utveckla kärlspindlar och åderbråck.

Ta en titt på våra bästsäljare...

Inspiration & Tips

Gör en egen ansiktsmask hemma
Läs mer
Rödljusterapi för ansiktet
Läs mer
LED-ansiktsmask
Läs mer
Hudutslag av stress
Läs mer
Anti-age mask: LED-ljus
Läs mer
woman-home-applying-cream-mask(1)
Läs mer
Naturlig ansiktsmask – 5 DIY recept
Läs mer
happy-cheerful-winking-woman-with-green-cleansing--------mask
Läs mer
finnar i pannan
Läs mer
1 2 3 4 5 6