Så kan du minska rynkor under ögonen

Rynkor under ögonen

När du åldras förlorar huden en del av sin elasticitet, genetik och miljöfaktorer som solexponering spelar en roll för hur tidigt rynkor och fina linjer börjar synas i ansiktet. 

Eftersom huden runt ögonen är tunnare än resten av ansiktet är det mer sannolikt att dina allra första fina linjer dyker upp runt ögonen i takt med att elastin och kollagenproduktionen minskar, oftast i mitten av tjugoårsåldern.

Ta en titt på våra bästsäljare...

Varför får vi fina linjer och rynkor under ögonen?

Den vanligaste orsaken till fina linjer och rynkor är helt enkelt åldrande. Men det är viktigt att känna till de andra vanliga bidragande faktorer som kan vara möjliga att undvika.

UV-strålning

Solen är den vanligaste orsaken till hudskador och rynkor. Exponering för ultraviolett (UV) strålning i solljus orsakar stora förändringar i huden som skiljer sig från person till person beroende på hudtonen. Förutom fina linjer och rynkor orsakar UV -skador ojämnheter och pigmentfläckar, samt trasiga kapillärer och röda fläckar. Alla dessa förändringar får huden att se äldre ut.

UV -strålar föranleder bildandet av fria radikaler som skadar elastinfibrer i huden och bidrar till rynkor och hudcancer. Personer med ljus hy har mindre skydd mot UV-inducerade hudförändringar och tenderar att utveckla fler rynkor än personer med mörk hud.

Det bästa sättet att förhindra rynkor orsakade av solexponering är att:
• Bär skyddskläder.
• Undvik solen mitt på dagen.
• Använd solskyddsmedel för de delar av huden som inte kan skyddas av kläder.

Brist på sömn

Dålig sömnkvalitet är förknippad med hudens åldrande. Det är viktigt att få tillräckligt med sömn så att huden kan regenerera och reparera sig själv.

När du inte får tillräckligt med sömn kommer din hud att torka ut och dess naturliga barriär börjar försvagas. Det betyder att oljor från din hud kommer att börja brytas ner, vilket gör att den åldras snabbare än normalt. Dessutom finns det en högre risk för akneutbrott eftersom aknebakterier kan växa snabbt på din hud när du inte sover tillräckligt.

Rökning

Vid sidan av ålder är rökning den starkaste förutsägelsen för rynkor hos kvinnor och män. Rökning utsätter huden för extra oxidativ stress, vilket skadar dess kollagen och elastin. Rökning drar också ihop blodkärlen i ansiktet, vilket hindrar cirkulationen till blodkärlen och berövar huden A-vitamin.

Repetitiva rörelser och uttryck

Ansiktsuttryck som att le och rynka pannan kan orsaka fina linjer i ansiktet. I takt med att du blir äldre minskar kollagen och elastinproduktionen i huden vilket i sin tur tappar förmågan att studsa tillbaka till sin ursprungliga form som den brukade göra. När detta händer, oftast efter 25 års åldern, kommer även dina sovvanor att orsaka fina linjer under ögonen om samma ansiktsmuskler pressas upp mot kudden i långa perioder under sömn.

Behandla rynkor under ögonen hemma

Det finns flera behandlingsalternativ mot rynkor under ögonen som kan göras i hemmet. För bäst resultat är det rekommenderat att man kombinerar flera metoder samtidigt, till exempel genom att använda ögonkrämer eller ögonmasker tillsammans med skönhetsapparater som föryngrar och minskar rynkor, som HIFU, RF-apparater, microneedling och LED-masker.

Ljusterapi var en gång begränsad till de finaste skönhetssalongerna, men tack vare utvecklingen och innovationen inom LED-tekniken har LED-ljusterapi nu blivit tillgänglig för alla. 

För att veta hur ljusterapi fungerar mot rynkor och mörka ringar under ögonen, är det viktigt att förstå först vetenskapen bakom ljusterapi.

LED-ljusterapi producerar icke-invasiva våglängder av ljus som tränger djupt in i huden där den absorberas av mitokondrier, som i sin tur skapar mer energi och förbättrar, förnyar, och ökar cellernas aktivitet, vilket får dem att reproducera snabbare. Resultatet är föryngrad, förnyad, återfuktad, frisk och hälsosam hud.

Ögonkräm och ögonmask mot rynkor

Ge dina trötta och slitna ögon en snabb uppladdning med vår helt naturliga, ögonmasker för slätare hud och minskade pandaögon.

Vår 24k guld kollagen ögonmasker har ökade mängder av vitamin c och retinol för bättre kollagenproduktion, peptider och kollagen för att strama upp slapp , hud, glycerinoch  hyaluronsyra för att återfukta och fylla upp huden

Ställ dem  i kylen i 30-60 minuter för en uppfriskande, lugnande upplevelse.

Motverka rynkor under ögonen med en LED-ansiktsmask

Det finns hundratals kliniska tester om LED-ljusterapi som dokumenterar effekten av rött, blått och grönt ljus på huden. LED-masker har blivit populärt på sistone tack vare deras överkomlighet, resultat och bekvämlighet. 

Med vår innovativa LED-ljusterapi mask kan du upptäcka potentialen av ljusterapi på riktigt, vår LED-mask är helt fri från skadlig UV-strålning, är noggrann utformad efter ansiktets linjer för att vara superbekväm under hela behandlingstiden.

För att du ska kunna få ett professionellt resultat av din LED-ljusterapi som liknar resultatet på kliniken eller skönhetssalongen, har vi designat vår InoovaLite Pro LED-Mask med hela 342 högintensiva LED-lampor (lysdioder) för maximal effekt så att du kan få en ansiktsbehandling med spa-kvalitet så ofta du vill i bekvämligheten av ditt hem.

Minska eller få bort rynkor under ögonen

Led-ljusterapi mask

LED-masker reparerar din hud inifrån helt naturligt, utan kemikalier eller invasiva åtgärdar. Tillskillnad från andra LED-masker med enbart rött ljus så har vår LED-mask 7 ljusfärger (fullspektrum ljus) för din huds olika behov. Dessa olika våglängder av ljuset tränger in i huden på olika djup och påverkar den på olika sätt. 

Rött ljus är bäst mot för anti-age och torr hy eftersom den boostar produktionen av kollagen och elastin, reducerar rynkor, återfuktar, och stramar åt huden. Blått ljus är anti-inflammatorisk den är effektivast mot akne och fet hy. Grönt ljus jämnar ut hudtonen, behandlar rosacea och pigmentfläckar.

Med kontinuerlig användning 3–5 gånger i veckan, 10–20 minuter per session kommer du att upptäcka märkbar skillnad på rynkor runt ögonen och resten av ansiktet efter bara 4 veckor. Vi erbjuder dessutom 90-dagars resultatgaranti så att du kan prova masken i 90 dagar, är du inte nöjd med resultatet kan du kontakta oss för full återbetalning.

Så kan du förebygga rynkor under ögonen

indoor-shot-two-diverse-women-stand-closely-each-other-apply-collagen-patches-eyes

Rynkor är en oundviklig del av åldrandet, men du kan vidta åtgärder för att minimera och fördröja uppkomsten av rynkor runt ögonen. Dessa inkluderar:

  • Bär solskyddsmedel med minst 30 SPF varje dag
  • Använd skönhetsapparater med dokumenterad effekt på rynkor och anti-age, som HIFU (Ultraljud), LED-ljusterapi masker, och mikroström apparater.
  • Använd hyaluronsyra och retionl baserade ögonkrämer.
  • Undvik solarium, använd brun utan sol produkter istället.
  • Se till att huden är återfuktad, använd fuktkräm dagligen.
  • Sluta röka, om det är relevant.
  • Ät en hälsosam, balanserad kost och motionera regelbundet.
  • Du kan börja med kollagentillskot efter 25 års åldern, eller när de första fina linjerna dyker upp runt ögonen, detta för att ersätta mängden kollagen som minskas med åldern vilket kommer att fördröja och bromsa uppkomsten av rynkor.

Inspiration & Tips

136972
Läs mer
Rynkor på överläppen
Läs mer
Finnar på näsan
Läs mer
Rosacea i pannan
Läs mer
Eksem runt ögonen
Läs mer
Huskurer mot finnar
Läs mer
Så får du en slätare hy
Läs mer
Så tar du bort bekymmersrynkan
Läs mer
Anti-age mask: LED-ljus
Läs mer
1 2 3 4 5 6
.