4 effektiva sätt att behandla påsar under ögonen

få bort påsar under ögonen

Ögonen är själens fönster som berättar ofta för människor hur vi känner. De är den del av vårt ansikte som folk oftast lägger märke till först, och det krävs dock ingen expert för att veta att de där irriterande påsarna under ögonen kan få oss att se tröttare och mindre attraktiva ut vilket kan leda till en felaktig uppfattning om vår hälsa eller personlighet.

Ta en titt på våra bästsäljare...

Varför får man påsar under ögonen?

Den främsta orsaken till påsar under ögonen är åldrande och det är en naturlig process i livet, dessa vätskefyllda påsar uppstår oftast när musklerna runt ögonen blir svagare, huden blir slapp och sjunker vilket leder till att fett eller vätska samlas i utrymmet under dina ögon och bildar en vätskefylld påse.

Påsar under ögonen orsakas också av andra bidragande faktorer som kan vara möjliga att undvika som sömnbrist, allergier, stress och solexponering.

– Sömnbrist. Är en av de vanligaste orsakerna till påsar under ögonen. Huden runt våra ögon är extremt tunn och ömtålig med väldigt lite fett eller muskelvävnad för att skydda den från omvärlden.

När vi inte får tillräckligt med sömn blir detta område ännu mer sårbart för skador eftersom det finns ökade mängder kortisol i vår kropp vilket kan leda till vätskeretention runt ögonen vilket kan orsaka vätskefyllda påsar under ögonen.

– Allergier. kan orsaka inflammation och vätskeretention i kroppen, vilket gör att dina ögonlock svullnar upp och resulterar i mörka ringar och påsar under ögonen.

Stress och ångest. När vi känner oss stressade eller oroliga producerar våra kroppar mer kortisol vilket kan orsaka vätskeretention, vilket i sin tur leder till de där irriterande svullna ögoncirklarna som bara inte försvinner!

Solexponering. Solljus är den främsta orsaken till påsar under ögonen. Det beror på att UV-strålning tränger in i huden och skadar kollagen i dermisskiktet. Detta leder till nedbrytning av elastisk vävnad i vår hud, vilket gör att den blir lös och hängig med tiden och det nedre ögonlocket kan börja sjunka vilket bidrar till uppkomsten av påsar under ögonen.

Genetik. Om din familj har en historia av att ha framträdande mörka ringar eller påsar under ögonen kan du också vara mer mottaglig för dem. 

Hur får man bort påsar under ögonen?

Påsar under ögonen är ett problem som många lider av, men inte något som alla måste leva med. Lyckligtvis finns det ett antal behandlingsalternativ för dessa vätskeflydda ögonpåsar så att du kan få tillbaka eller bevara ditt ungdomliga utseende. 

De fyra huvudsakliga behandlingsalternativen mot påsar under ögonen är:

1. Hemmabehandling med skönhetsapparater

Två av de mest populära skönhetsapparater för hemma bruk med dokumenterad effekt på rynkor, mörka ringar, och påsar under ögonen i tiotals kliniska tester är LED-ljusterapi och Ultraljud (HIFU).

A. Behandling LED-ljusterapi

Ljusterapi är en av de säkraste och mest effektiva behandlingar mot ögonpåsar, mörka ringar och rynkor under ögonenBehandlingen är säker eftersom den består enbart av ljusvågor som är nära de av soljus, förutom skadlig uv-strålning. 

Dessa våglängder av ljus tränger djupt in i huden där den absorberas av mitokondrier och förvandlas till energi som i sin tur förbättrar, förnyar, och ökar cellernas aktivitet och blodcirkulationen runt ögonen samt dämpar inflammationen vilket minskar svullnaden och boostar produktonen av kollagen och elastin som i sin tur stramar åt och jämnar ut huden runt ögonen. 

LED-ljusterapi masker har blivit alltmer populära på sistone tack vare dess överkomlighet, resultat och bekvämlighet. Det finns hundratals kliniska tester om LED-ljusterapi som dokumenterar effekten av rött, blått och grönt ljus på huden.

Med vår innovativa LED-ljusterapi mask kan du upptäcka potentialen för ljusterapi på riktigt. Vår LED-mask är helt fri från skadlig UV-strålning och är noggrann utformad efter ansiktets linjer för att vara superbekväm under hela behandlingstiden.

För att du ska kunna få ett professionellt resultat av din LED-ljusterapi som liknar resultatet på skönhetssalongen eller kliniken så har vi utvecklat vår InoovaLite Pro LED-Mask med hela 342 högintensiva LED-lampor (lysdioder) för maximal effekt så att du kan få en professionell, spakvalitetsbehandling utan att lämna ditt hem.

B. Behandling med ultraljud (HIFU):

woman-cosmetologist-making-beauty-procedures

Ultraljudsbehandlingar används ofta för att hjälpa till med uppkomsten av påsar under ögonen. Ultraljud är en procedur som använder ljudvågor som pulseras genom huden med hög frekvens och bryter ner vätska eller vävnadsansamlingar under ögonen i mindre bitar som sedan avlägsnas naturligt av kroppens lymfsystem.

De högfrekventa ljudvågor värmer också upp hudvävnaden, vilket i sin tur stimulerar kollagenproduktionen som stramar upp huden runt ögonen.

Här är några fördelar med ultraljud:

Kliniskt bevisat att kunna lyfta och strama åt huden, vilket minskar uppkomsten av ögonpåsar.

 Du kan göra det i ditt hem med en portabel HIFU apparat utan alltför mycket krångel.

Det är icke-invasiv och är helt säker för huden.

2. Skönhetsbehandlingar mot påsar under ögon

beautician-doing-injection-filler-female-client

A. Fillers under ögonen (Tear trough)

Fillers är en av de vanliga skönhetsbehandlingarna mot ögonpåsar. Fillers injiceras i utrymmet under det nedre ögonlocket för att skapa volym, lyfta upp slapp hud och skapa ett mer ungdomligt utseende.

Nackdelen med fillers är att behandlingen behöver upprepas varje år eller vartannat år, beroende på huds typ och tillstånd för att upprätthålla resultatet.

B. Ögonlocksoperation (Blefaroplastik):

Blefaroplastik är en relativt ny procedur som har funnits sedan 1950-talet. Det användes för ett helt annat syfte, men det blev så småningom populärt som ett sätt att bli av med påsar under ögonen. Om du vi vill få bort påsar under ögonen permanent då kan du överväga det här alternativet.

En ögonlocksoperation tar bort hud från ögonlockskanterna och överflödigt fett från det inre ögonvrån, vilket kan få dig att se äldre och trött ut. Denna operation kan också hjälpa till med kråkrynkor eller slapp hud i dina övre ögonlock.

C. Kryoterapi

Kryoterapi är en behandling som använder extrem kyla för att påskynda kroppens naturliga läkningsprocess. Det har traditionellt använts för att behandla ögonpåsar, men det har också visat sig ha fördelar för andra områden i ansiktet.

3. Ögonkrämer och ögonmasker mot ögonpåsar

indoor-shot-two-diverse-women-stand-closely-each-other-apply-collagen-patches-eyes

Att behandla påsar under ögonen med en ögonkräm kan hjälpa till att strama upp huden under ögonen, minska svullnaden och få dina ögon att se ljusare ut.

Alla produkter fungerar dock inte lika bra för att ta bort påsar under ögonen därför är det viktigt att produkten faktiskt innehåller aktiva ingredienser med dokumenterad effekt på mörka ringar och påsar under ögonen, som vitamin-c , kollagen, retinol och koffein, vilket är en kraftfull antioxidant som dränerar huden runt ögonen och minskar svullnaden.

Om du önskar en snabbare lösning, då kan du prova att använda en ögonmask vilket är mest effektiv när du applicerar den innan läggdags och sedan låta den verka över natten som en intensivbehandling för att hjälpa din hud att hålla sig återfuktad och förbättra dess elasticitet.

4. Huskurer mot påsar under ögonen

pexels-cottonbro-4004119 (2)

Vissa människor vänder sig till operation eller fillers för att få bort påsar under ögonen, men de kan vara dyra och invasiva ibland. Lyckligtvis finns det några mer naturliga botemedel som du kan prova hemma innan du bestämmer dig för det mest drastiska alternativet.

De vanligaste huskurer mot ögonpåsar är att använda gurkskivor eller kalla kompresser på ögonen i tio minuter. Dessa hemgjorda medel hjälper genom att dra ut vätskorna från området under ögonen. De har även en kylande effekt som kan minska svullnaden runt ögonen.

Gurkmeja och mjölk fungerar också bra ihop mot ögonpåsar. Ta en tesked gurkmeja och blanda den med en matsked mjölk som värms upp i en kastrull tills den kokar och skummar upp. Detta appliceras sedan på ögonen i tio minuter för att minska svullnad och svullnad runt ögonen.

En annan bra huskur är att använda eterisk lavendelolja, som har antiinflammatoriska egenskaper och hjälper till att minska svullnader under ögonen.

Inspiration & Tips

136972
Läs mer
Rynkor på överläppen
Läs mer
Finnar på näsan
Läs mer
Rosacea i pannan
Läs mer
Eksem runt ögonen
Läs mer
Huskurer mot finnar
Läs mer
Så får du en slätare hy
Läs mer
Så tar du bort bekymmersrynkan
Läs mer
Anti-age mask: LED-ljus
Läs mer
1 2 3 4 5 6