Tre saker du bör känna till vid köp av en LED-ljusterapi mask

new mask 1

Ljusterapi var en gång begränsat till de finaste skönhetssalongerna men tack vare utvecklingen och innovationen inom LED-tekniken har LED-ljusterapi nu blivit tillgängligt för alla i form av LED-masker och ljusterapiapparater som man håller i handen för att behandla specifika delar av kroppen.

Dessa skönhetsapparater har under de senaste åren blivit alltmer populära tack vara sin effektivitet och överkomlighet. 

Beroende på vilken LED-mask man använder, kan man få salongsliknande resultat utan att behöva lämna bekvämligheten av ens hem. Dessutom slipper man den höga kostnaden som kommer med salongsbehandlingar.

Slipp kostsamma besök på salongen

Resultaten av ljusterapibehandling är kumulativa, vilket innebär att du inte kommer att se långsiktiga fördelar från den enda salongsbehandlingen du unnar dig själv en gång om året. Därför kan en LED-ljusterapi mask vara en bra investering för dig som brukar få denna typ av behandlingen på salong, eller helt enkelt bara vill ha en rejäl boost i din hudvårdsrutin och njuta av en professionell ansiktsbehandling hemma, när du vill.

Hur fungerar en LED-ljusterapi mask?

LED-ljusterapi producerar harmlösa våglängder av ljus som tränger djupt in i huden där den absorberas av mitokondrier, som i sin tur skapar mer energi och förbättrar, förnyar, och ökar cellernas aktivitet, vilket får dem att reproducera snabbare. Resultatet är förnyad, föryngrad, återfuktad, hälsosam och frisk hud.

big

Tre viktiga saker att känna till om LED-ansiktsmasker

1. Rött ljus vs fullspektrum

Majoriteten av LED-masker på marknaden idag har enbart rött ljus i en eller flera våglängder (synligt och nära infrarött ljus). Rött ljus är det viktigaste och mest effektiva ljuset för huden eftersom det tränger djupast in i huden där det absorberas av hudcellerna och förbättrar cellfunktionen, ökar produktionen av kollagen och elastin, återfuktar, och stramar upp huden.

Men bara rött ljus räcker inte, eftersom huden reagerar olika på de olika färgerna i spektrumet. Blått ljus, till exempel, är effektivast mot akne och fet hy, grönt ljus är effektivast mot pigmentfläckar, rosacea och ojämn hudton. Så om du vill få ut den fulla potentialen i ljusterapi är det viktigt att masken har flera ljusfärger för din huds olika behov.

Vår InoovaLite Pro LED-ljusterapi Mask har 7 olika ljusfärger (fullspektrum) utan skadlig UV-strålning, vilket gör att du kan få en professionell ansiktsbehandling som behandlar en rad olika hudproblem samtidigt. Till exempel så kombinerar maskens vita ljus rött, blått, och grönt ljus vilket gör att du får effekten och fördelarna av dessa tre ljus samtidigt.

2. Antal LED-lampor (lysdioder)

För att du ska kunna få märkbara resultat av din ljusterapimask på kort tid är det viktigt att masken är kraftfull nog. Därför bör du vara uppmärksam på antal LED-lampor när du väljer en ljusterapimask eftersom detta är en viktig faktor som avgör vilken effekt du får. Ju kraftfullare masken är desto bättre och snabbare resultat får du efter varje behandling.

Många LED-masker har enbart några tiotals lysdioder vilket inte är tillräcklig kraftfullt om du strävar efter att nå ett resultat av spakvalitet hemma. Vår InoovaLite Pro LED-Mask har hela 342 LED-lampor (3 lysdioder per chip) så att du kan få en kraftfull ansiktsbehandling med salongsresultat på bara 10–20 minuter när du vill i bekvämligheten av ditt hem.

3. Komfort

Komforten är viktigt när det gäller LED-masker, en typisk session med ljusterapi är ungefär 10–25 minuter lång. Om masken inte är bekväm nog, kommer du ha svårt att slutföra hela behandlingen varje gång på grund av obehag. En del masker är klumpiga, väger över 500 gram och har enbart en rem, vilket gör att den sitter obekvämt, känns tung på ansiktet och glider ner.

Vi har utvecklat InoovaLite Pro LED-Mask med stort fokus på komfort så att du kan bära masken under hela behandlingstiden utan obehag. Vår mask väger endast 270 gram, följer ansiktets linjer för att sitta superbekvämt, och har dessutom dubbel rem för extra komfort så att du kan justera passformen efter just dig.

Lär dig mer