Finnar på kinderna

Finnar på kinderna

Finnar är en typ av akne som bildas när porerna blir tilltäppta av olja och döda hudceller. De kan bildas på vilken hudtyp som helst men är vanligare hos personer med fet och aknebenägen hud.

Finnar på kinderna

Finnar är små, röda och ofta pusfyllda bulor på kinderna som kan förekomma var som helst på kroppen men är vanligast i ansikte, nacke, bröst och rygg. Finnar på kinderna kan antingen vara inflammerade och icke-inflammerade.

Icke-inflammerade finnar kan antingen vara svarta eller vita pormaskar, medan inflammerade finnar är pormaskar som är inflammerade. De är svullna, röda och ofta smärtsamma att röra vid, och orsakas ofta av inflammation djupt inne i poren som utlöser din kropps immunsvar för att producera pus som ett sätt att försvara sig mot de bakterier som den ser som inkräktare.

Lyckligtvis finns det flera behandlingar mot finnar på kinderna såsom en receptfri kräm som innehåller bensoylperoxid, eller en LED-ljusterapi mask som behandlar även medelsvår till svår form av akne och akneärr i ansiktet.

Ta en titt på våra bästsäljare...

Varför får man finnar på kinderna?

Finnar på kinderna är ett vanligt problem och kan orsakas av något av följande:

Hormonella förändringar: Finnar på kinderna orsakas oftast av hormonella förändringar i kroppen eller stress som påverkar immunförsvaret. När hormoner förändras kan de orsaka en ökning av talgproduktionen som täpper till porerna och leder till finnarbildning.

Bakterier: En av orsakerna till finnar på kinderna är bakterier. De kan orsakas av smutsiga händer och andra källor. Bakterierna kan orsaka akne om du inte är försiktig med att tvätta händerna och undvika att röra vid ansiktet.

Fet hud: Fet hud kan orsaka finnar på kinderna eftersom det hindrar huden från att andas ordentligt. Detta leder till hormonella obalanser och en överväxt av bakterier som kan orsaka akneutbrott.

Talg: Talg är ett naturligt ämne som finns i våra porer som håller vår hud återfuktad och smidig. Men för mycket talgproduktion orsakar tilltäppta porer som leder till finnar på kinderna.

Hur får man bort finnar på kinderna?

Hur får man bort finnar på kinderna?

Finnar på kinderna orsakas av de blockerade porerna på huden. De blockerade porerna är ett resultat av döda hudceller och överflödig olja som fastnar i porerna.

Akne på kinderna behandlas i tre steg: rengöring, behandling och återfuktning.

1) Rengöring: första steget för att behandla finnar på kinderna är att ta bort överflödig olja från huden genom att tvätta ansiktet med en mild rengöring. Du kan också använda en toner för att ta bort eventuell kvarvarande smuts eller sminkrester. Det är inte tillrådligt att skrubba eller gnugga ansiktet eftersom detta bara kommer att irritera finnen och få den att spridas. Det är bättre att försiktigt massera i cirkulära rörelser med rena händer eller använda en bomullstuss indränkt i trollhassel.

2) Behandling: den vanligaste behandlingen mot finnar på kinderna är att använda en aktuell kräm som innehåller bensoylperoxid eller salicylsyra. Dessa mediciner kan appliceras på det drabbade området en eller två gånger om dagen. En annan typ av behandling mot finnar som har blivit allt mer populärt på sistone är LED-ljusterapi eller ljusterapimasker. 

LED-ljusterapi använder blått och rött ljus för att döda bakterier som orsakar finnar och dämpa inflammationen i huden. Denna typ av behandling kan användas på alla hudtyper och ger omedelbara resultat.

3) Återfuktning: återfukta ditt ansikte minst gånger om dagen på morgonen och kvällen med en oljefri fuktkräm eftersom detta hjälper till att täta in fukt och förhindra framtida utslag.

Hur behandlar LED-ljusterapi finnar på kinderna?

Ljusterapi använder synliga våglängder av ljus för att behandla hudtillstånd som akne, eksem, rosacea och rynkor. Det fungerar genom att avge specifika våglängder av ljus i som tränger djupt in i läderhuden (dermis), mittersta och tjockaste hudlagret för att främja cellförnyelse och läkning. Behandlingen varar mellan 10-30 minuter per pass och kan upprepas varje dag eller 2-3 gånger i veckan beroende på ditt tillstånd.

LED-behandlingar har på senare år blivit en alternativ behandling mot finnar på kinderna eftersom det har visat sig vara mer effektivt än traditionella behandlingar som antibiotika eller krämer mot finnar med bensoylperoxid.

Vår Nooreal LED-mask kan förebygga och behandla finnar på kinderna vid regelbunden användning. Masken är UV-fri, har 7 olika ljusfärger (fullspektrum), och hela 342 högintensiva LED-lampor så att du kan få salongsliknande resultat med varje behandling.

Utöver blått och rött ljus har den lila ljus som kombinerar rött och blått ljus samtidigt vilket är utmärkt för dig som lider av finnar i ansiktet.

Akne på kinderna vs finnar

acne-skin-problems-concept-man-with-magnifying-glass-is-looking-acne-his-facial-falt-vector-cartoon-illustration_77116-1182

Finnar är bara ett av flera symtom på akne som orsakas av tilltäppta porer och bakterier som lever på huden. De är små, röda och i allmänhet mindre än andra typer av akne, som cystor eller knölar och kommer ofta i grupper, där varje finne har sin egen individuella storlek och form. 

Medan akne är en kronisk hudsjukdom som resulterar i finnar, cystisk akne och pormaskar. 

Akne utvecklas när hårsäckarna blir igensatta med olja, döda celler och bakterier. Bakterien orsakar inflammation i hudvävnaden som leder till svullnad och rodnad. När detta händer under ytan av din hud kallas det cystisk akne eller knölar som är smärtsamma att röra vid eftersom de ofta är fyllda med pus som är ett inflammatoriskt ämne som kan orsaka smärta när det släpps från poren. 

Akne kan också orsaka ärr på huden som går att behandla i hemmet med LED-ljusterapi eller med laserbehandling på kliniken.

Ta en titt på våra bästsäljare...

Inspiration & Tips

acneärr behandling
Läs mer
beautiful-redhead-woman-with-clean-fresh-smooth-skin-applies-hydrogel-transparent-patches-eye-skin-care-mask-enjoys-collagent-treatment-stands-shirtless-isolated-blue-wall (2)
Läs mer
Anti-age mask: LED-ljus
Läs mer
Finnar på näsan
Läs mer
Hudutslag av stress
Läs mer
Rynkor i pannan
Läs mer
Solfläckar i ansiktet
Läs mer
Ansiktsmask för män
Läs mer
Lila ljus mot akne
Läs mer
1 2 3 4 5 6