Få fastare hud i ansiktet utan kirugiska ingrepp

client-lies-salon-cosmetology-table-with-white-mask-her-face (1)

Även om det sker naturligt som en del av åldrandet kan slapp hud i ansiktet allvarligt påverka ditt självförtroende. Som tur är finns det flera sätt att strama åt och släta ut huden i ansiktet utan kirurgi, oavsett om du provar en anti age-apparat eller satsar på ansiktsbehandling på en salong. 

Det finns mycket som du kan göra för att återställa hudens elasticitet och känna dig nöjd med ansiktet du visar upp för världen.

Strama åt huden i ansiktet

Det finns flera metoder man kan använda sig för att få fastare hud i ansiktet helt utan kirurgi, det kan handla om allt från träning, kollagentillskott, krämer och anti age-produkter till skönhetsapparater med LED-ljus, ultraljud och mikroström. 

För bästa resultat är det rekommenderat att man kombinerar flera metoder samtidigt, till exempel genom att skapa sig en hudvårdsrutin med hudvårdsprodukter som har dokumenterad effekt som hyaluronsyra, c-vitamin eller retinol och kombinera dessa med en LED-mask före eller efter appliceringen av dina hudvårdsprodukter för att drastiskt öka deras absorption och förbättra hudens struktur. 

Genom dagliga kollagentillskott och regelbunden motion ser du till att din hud mår som bäst och du lär märka en drastisk förbättring efter ett tag.

1. Krämer och lotioner

  • Kollagenbaserade krämer: att använda produkter som innehåller kollagen kan hjälpa till att bibehålla en frisk hud genom att förbygga och fördröja uppkomsten av rynkor och förbättra hudens elasticitet.
  • Hyaluronsyra: har vattenbindande egenskaper som hjälper till att hålla huden återfuktad och fyllig. Detta kan minska uppkomsten av fina linjer och rynkor. Den anses vara en nyckelingrediens för att minska rynkor och förbättra hudens elasticitet, den kan bidra till att förbättra hudens struktur och få den att se fastare ut.
  • Vitamin C: studier tyder på att C-vitaminbrist orsakar hudbräcklighet som kan bidra till hudåldring. Krämer och lotioner som innehåller C-vitamin kan hjälpa till att förbättra hudens elasticitet. Detta förbättrar hudens struktur och utseende.
  • Retinol: är en vanlig ingrediens. Det används för att behandla en mängd hudproblem eftersom den ökar produktionen av kollagen i huden. Detta kan hjälpa din hud att se stramare och fastare ut.

2. Apparater för ansiktsbehandling hemma

Några av de populäraste skönhetsapparaterna för hemmet som har blivit allt mer populära på sistone populära tack vara sin effektivitet och överkomlighet är LED ljusterapi , ultraljudsapparater (HIFU), mikroström-apparater och radiofrekvensapparater (RF-apparater).

A. Behandling med LED-ljusterapimask

Om du inte har levt under en sten de senaste två åren har du säkert sett många av dina favoritkändisar och influencers posera för selfies med LED-ansiktsmasker på nätet. Victoria Beckham har gjort det, Chrissy Teigen har gjort det och Kourtney Kardashian har gjort det. Till och med Madonna har gjort det. Och du skulle vara förlåten om du tyckte att de ser lite skrämmande ut.

LED-ansiktsmasker för hemmabruk – eller LED-ljusterapimasker, som de ofta kallas – är resultatet av att ljusterapi har blivit allmänt accepterat. En gång i tiden var den begränsad till de finaste salongerna, men tack vare den tekniska utvecklingen och innovationer inom LED-ljus har ljusterapi blivit tillgänglig för alla till överkomliga priser. 

Med vår Innovativa LED-ljusterapimask som är baserad på kliniska tester, reparerar du huden inifrån och får ett intensivt salongsresultat på bara 20 minuter i bekvämligheten av ditt hem. Utöver det slipper du återkommande kostsamma besök på en klinik. 

Masken har 342 högintensiva, UV-fria LED-lampor för maximal effekt och 7 olika ljusfärger för din huds olika behov.

 

Rött ljus förbättrar hudstrukturen, återfuktar och ger lyster, ökar produktionen av kollagen och elastin, reducerar rynkor och stramar upp huden. 

Blått ljus behandlar akne och fet hy. Grönt ljus behandlar rosacea, pigmentfläckar, gör huden ljusare upp och jämnar ut hudtonen. Du har dessutom 90-dagars nöjdhetsgaranti, om du inte märker synliga resultat inom 90 dagar kan du kontakta oss för en full återbetalning.

B. Behandling med ultraljudsapparat (HIFU)

Huduppstramning med ultraljud är ytterligare ett alternativ för dig som vill ha ansikts- och kroppsföryngring utan kirurgiska ingrepp. Men vad är ultraljud och hur ger det resultat vid ansiktsföryngring?

Ultraljud använder sig av ljudvågor med frekvenser som ligger över vad människor kan höra – därav namnet “ultraljud”. Ultraljud har använts för medicinska ändamål sedan 1940-talet. Det har använts vid kärl och radiologiska studier, sårläkning och fysikalisk terapi för att nämna några exempel. Ultraljud används vid bröstundersökningar och för att undersöka fostret under graviditeten.

Ultraljud ger både kortsiktiga, omedelbara förändringar och mycket mer långvariga resultat. Det går till på ett antal olika sätt. Värmen och vibrationerna från ultraljudet kan utformas så att de ger termiska effekter på olika djup i huden. Den värme som ultraljudsvågorna producerar ökar blodflödet och ger fibroblaster, de vanligaste cellerna i huden, hjälp att föryngra huden och öka kollagenproduktionen. 

Ultraljudsvågor kan också selektivt skada huden för att utlösa en naturlig läkande reaktion. Dessa kombinerade termiska effekter ger dig den lyftning, åtstramning och uppstramning av huden som kan upplevas efter ultraljudsterapi. Förbättringarna beror på tillväxt av nytt kollagen och uträtning av elastinfibrer i huden.

C. Behandling med radiofrekvensapparat (RF-apparat)

Radiofrekvenapparater, eller RF-apparater, använder värme för att föryngra huden. Det är en värmeapparat som sänder ut radiovågor. Dessa vågor värmer upp hudvävnaden och lurar kroppen att tro att den är skadad. Som ett resultat skickar din kropp kollagen till de “skadade” vävnaderna. När huden producerar mer kollagen blir området stramt och rynkorna försvinner.

C. Behandling med mikroström

pexels polina tankilevitch 3738355 scaled

Mikroströmteknik är en ickeinvasiv terapi som skickar ut en lågspänningsström som liknar de naturliga elektriska strömmarna i kroppen. Mikroströmmen stimulerar energiproduktionen för att driva skapandet av kollagen och elastin i huden. Mikroströmenheter stimulerar musklerna och stramar upp huden, vilket ger en lyftande effekt på ögonbryn, ögon, käklinje, kinder och hals.

3. Träning och kosttillskott

Att upprätthålla en regelbunden träningsrutin kan förbättra hudens allmänna utseende. Genom att få upp pulsen och förbättra blodcirkulationen kan motion bidra till att leverera syre och näringsämnen till huden, vilket håller huden frisk, främjar kollagenproduktionen och nya hudceller, vilket gör att huden ser strålande ut. 

Den påskyndar också avlägsnandet av avfallsprodukter och fria radikaler och kan därigenom skydda huden från ytterligare skador.

Med en förbättrad tillförsel av syre och näringsämnen, i kombination med ett effektivt avlägsnande av avfallsprodukter och fria radikaler, kan träning förbättra tecken på åldrande genom att öka cellulär omsättning och kollagenproduktion.

Om du någonsin har märkt att din hud har en viss glöd efter en joggingtur eller ett yogapass, så är det ingen inbillning – “glöd efter gymmet” finns på riktigt och den kan hålla i flera timmar efter träningen.

Den ”glöd efter gymmet” som folk beskriver är sannolikt en kombination av det ökade blodflödet (vilket kan främja cirkulationen i huden) och de endorfiner som frigörs under träningen.

Kosttillskott kan också hjälpa till inifrån för göra huden vackrare och reparera den genom att förse din kropp med viktiga vitaminer och näringsämnen. Nya studier har visat att tillsats av kollagen, zink, CoQ10 och C-vitamin till din dagliga rutin kan bidra till att skydda huden från UV-strålning, minska uppkomsten av fina linjer och strama åt huden i ansiktet.


Lär dig mer