Få bort dubbelhaka utan operation

Få bort dubbelhaka utan operation

Dubbelhaka är ett tillstånd som kännetecknas av ansamling av fett och vätska under hakan. Det är ett vanligt problem som många människor möter och som går att reducera eller få bort helt utan kirurgiska ingrepp med ett hakband, skönhetsapparater, fettreducering (belkyra), viktnedgång och träning.

Ta en titt på våra bästsäljare...

Varför får man dubbelhaka?

Dubbelhaka kan få människor att se äldre ut än vad de faktiskt är och kan också påverka deras självkänsla. Några av orsakerna till detta tillstånd kan vara:

Genetik: är den vanligaste orsaken till dubbelhaka. Det finns vissa gener som gör dig mer benägen att utveckla detta tillstånd. Din genetik avgör hur fett fördelas i din kropp, och du kan vara mer benägen att samla fett under hakan.

Ålder: när vi åldras tappar vår hud elasticitet och fettavlagringar i ansiktet blir hängiga på grund av minskad elasticitet i huden vilket kan orsaka dubbelhaka.

Övervikt: kan leda till överflödigt fett runt halsen och under hakan, vilket gör att huden sjunker och bildar en dubbelhaka. Kombinationen av slapp hud och övervikt förvärrar detta tillstånd eftersom slapp hud runt halsen och längs käklinjen gör att mer fett ansamlas under hakan.

Dålig hållning: kan göra att dina nackmuskler försvagas, vilket kommer att resultera i hängande käkar och överflödig hud längs käklinjen som bidrar till bildandet av dubbelhaka.

Behandling mot dubbelhaka

Bli av med dubbelhaka

Många människor är oroliga över hur de ser ut och vill därför snabbt bli av med sin dubbelhaka, varför vissa vänder sig till plastikkirurgi för att få hjälp. Det finns dock andra alternativ för den som inte vill lägga sig under kniven.

Hur får man bort dubbelhaka?

Det finns flera metoder som kan hjälpa till att minska och få bort dubbelhaka hemma eller på kliniken utan kirurgiska ingrepp, för bäst resultat är det rekommenderat att man kombinerar flera metoder samtidigt tillexempel genom att kombinera kollagentillskot med ett V-form hakband eller  skönhetsapparater med HIFU eller RF som minskar fetter under hakan och stramar åt huden.

Bli av med dubbelhaka hemma

A) V-form Hakband

Syftet med ett hakband är att komprimera käkmusklerna som i sin tur gör att musklerna drar ihop sig och pressar upp käklinjen samt förbättra blodflödet till detta området. Detta minskar fett och överflödig hud i halsområdet, vilket kan minska uppkomsten av dubbelhaka övertid.

För snabbast resultat rekommenderas det att bära hakbandet dagligen under sömnen.

B) Hifu-apparater

HIFU står för High Intensity Focused Ultrasound. Det är en icke-invasiv, säker och smärtfri behandling som kan göras i bekvämligheten av ditt eget hem. HIFU-enheten fungerar genom att sända ut en stråle av ultraljudsvågor som är riktade mot fettcellerna under huden.

När dessa vågor träffar sitt mål skapar de en temperaturökning som förstör cellen och lämnar inga spår på den omgivande vävnaden eller huden. Denna process leder till gradvis krympning av fettcellerna och de elimineras så småningom från din kropp.

C) RF-apparater

HIFU är en av de mest populära behandlingar mot bristningar. Behandlingen kan göras på kliniken eller hemma med en HIFU-apparat.

Hifu fungerar genom att värma upp huden och stimulera kollagenproduktionen, vilket hjälper till att minska uppkomsten av hudbristningar och göra dem mindre synliga.

D) Kollagentillskot

Kollagen är ett protein som finns i kroppen. Det är ansvarigt för att hålla hud, hår och naglar friska och starka. Produktionen av kollagen minskar när vi åldras vilket leder till slapp hud och rynkor. kollagentillskott kan hjälpa till att minska uppkomsten av dubbelhaka genom att strama åt slapp hud, vilket gör att fettet under hakan blir mindre hängigt.

Kollagentillskott kan inte behandla dubbelhaka på egen hand, men det kommer att förbättra utseendet på dubbelhakan, särskilt när den kombineras med andra behandlingar.

Behandla dubbelhaka med Belkyra

Behandla dubbelhaka med Belkyra

Belkyra är en ny FDA-godkänd behandling för dubbelhaka som godkändes i USA 2018. Det är en injicerbar behandling som använder en syntetisk version av poly-L-mjölksyran (PLLA) för att lösa upp fettceller under hakan.

Belkyra injiceras i fettvävnaden under hakan och verkar genom att blockera signalerna från din hjärna till detta område, vilket saktar ner produktionen av fettceller. Detta stoppar nya fettavlagringar från att bildas, och gradvis krymper befintliga.

Ta en titt på våra bästsäljare...

Inspiration & Tips

ansiktsskrubb män
Läs mer
Solfläckar i ansiktet
Läs mer
happy-cheerful-winking-woman-with-green-cleansing--------mask
Läs mer
woman-home-applying-cream-mask(1)
Läs mer
Torr ansiktshud – så hanterar du torr hy med LED-ljusterapi
Läs mer
finnar i pannan
Läs mer
Bristningar på mage
Läs mer
Lyster i ansiktet med rödljustearpi
Läs mer
Pigmentfläckar på överläppen
Läs mer
1 2 3 4 5 6