Acneärr - Så kan du göra för att ta bort dem

acneärr behandling

Acneärr är de märken som finns kvar efter att akne har läkt. De kan vara svåra att bli av med och kan hålla i flera år om de inte behandlas på rätt sätt.

Ta en titt på våra bästsäljare...

Ärr efter finnar

Acneärr orsakas vanligtvis av den inflammation som uppstår när huden är infekterad med aknebakterier. Bakterierna kan göra att porerna täpps till, vilket resulterar i finnar och pormaskar. Detta gör att finnarna bildas djupt inne i huden, där de inte kan ses från ytan. Denna inflammation skadar också hudvävnaden och orsakar ärr när den läker.

Olika typer av acneärr

Acneärr kan delas in i två typer:

Atrofiska och hypertrofiska. Atrofiska akneärr är resultatet av förlusten av kollagen i hudvävnaden på grund av inflammation från akne. Detta kan hända när kroppens immunförsvar överreagerar på en bakteriell infektion eller inflammation i hårsäckar på hudytan.

Det gör att nytt kollagen inte produceras utan istället bryts gammalt kollagen ner och förloras från hudvävnaden vilket lämnar efter sig djupa gropar från akneskadorna. 

Hypertrofiska ärr orsakas av en överproduktion av kollagen som svar på skada eller trauma på hudvävnaden. Dessa typer av ärr höjs vanligtvis över ytan som en klumpig struktur och de kan också orsaka obehag.

Hur får man bort acneärr?

få bort acneärr i ansiktet

För många människor kan akne vara en svår upplevelse. Det kan leda till ärrbildning och långvariga hudskador som kan ta år att läka. Acneärr är den svåraste delen av processen att hantera, men det finns sätt att bli av med dem.

Acneärr behandling

Det finns många sätt att behandla akneärr beroende på deras svårighetsgrad och typ. Milda ärr kan behandlas med ljusterapi eller topikala behandlingar som retinoider, C-vitamin och glykolsyra. För mer allvarliga ärr kan laserbehandling eller en kombination av microneedling och LED-ljusterapi vara nödvändigt för att få bort acneärr eller minska dess utseende.

Några av de mest effektiva behandlingar mot acneärr inkluderar:

A) LED-ljusterapi

LED-ljusterapi är en av de mest effektiva och prisvärda behandlingar mot acneärr på grund av dess förmåga att stimulera kollagenproduktionen och minska inflammation. Det främjar också snabbare läkning genom att öka syretillförseln i hudcellerna.

B) Laserbehandling

Laserbehandling är en av de mest populära behandlingar mot akneärr. Den fungerar genom att leverera laserstrålar djupt in i huden som bryter ner ärrvävnad och hjälper till att bygga nya hudceller, vilket minskar synligheten av ärr.

En nackdel med laserbehandling är att den endast kan utföras på klinik. Den kräver också upprepade behandlingar vilket kan vara kostsam.

C) Microneedling

Microneedling innebär att man använder en dermaroller för att skapa små, kontrollerade skador i huden. Kroppen svarar sedan genom att reparera dessa skador och skapa nytt kollagen för att ersätta eventuell skadad vävnad.

Denna process ökar blodflödet till behandlade området och uppmuntrar tillväxten av friska hudceller som minskar uppkomsten av akneärr och behandlar andra hudåkommor, som bristningar, celluiter och pigmentfläckar.

D) Kemisk peeling

Kemisk peeling är en behandling som kan hjälpa till att minska uppkomsten av akneärr. Den fungerar genom att ta bort det översta hudlagret och exponera den nya, friska huden under. 

Processen görs vanligtvis i två steg: först appliceras en kemisk lösning på huden för att ta bort döda celler och stimulera kollagenproduktionen; sedan appliceras en andra lösning för att täta in fukt och ge huden en fräsch lyster.

E) Retinol

Retinol är en form av vitamin A som kan användas för att behandla akneärr och andra hudåkommor. Retinol stimulerar cellförnyelse och kollagenproduktion, vilket leder till minskade acneärr i ansiktet och bättre elasticitet i huden.

Ta bort ärr i ansiktet

Det finns många sätt att minska uppkomsten av ärr i ansiktet utan kostsamma behandlingar på kliniken. En av de mest effektiva metoderna är att använda en LED-mask. LED-masker fungerar genom att avge flera våglängder av ljus som ökar blodflödet, stimulerar cellförnyelse och ökar kollagenet i din hud. Detta kommer att få din hud att reparera sig själv inifrån och minska uppkomsten av ärr i ansiktet.

Det bästa med LED-ljusterapi är att det kan göras hemma utan några biverkningar eller stillestånd. Allt du behöver är en LED-mask av god kvalitet.

Vår Nooreal LED-mask kan hjälpa dig att få bort acneärr i ansiktet vid regelbunden användning. Masken är UV-fri, har sju olika ljusfärger (fullspektrum), och hela 342 högintensiva LED-lampor så att du kan få salongsliknande resultat med varje behandling.

Utöver blått och rött ljus har den lila ljus som kombinerar rött och blått ljus samtidigt vilket är utmärkt för dig som vill behandla ärr i ansiktet.

Inspiration & Tips

136972
Läs mer
Rynkor på överläppen
Läs mer
Finnar på näsan
Läs mer
Rosacea i pannan
Läs mer
Eksem runt ögonen
Läs mer
Huskurer mot finnar
Läs mer
Så får du en slätare hy
Läs mer
Så tar du bort bekymmersrynkan
Läs mer
Anti-age mask: LED-ljus
Läs mer
1 2 3 4 5 6