10 fördelar med en LED-ansiktsmask

LED-ansiktsmask

LED-ansiktsmasker har ökat i popularitet de senaste åren eftersom de har visat sig vara säkra och effektiva för behandling av olika hudåkommor som akne, rosacea, åldrande, pigmentfläckar och mer.

Dessa led-ansiktsmasker var en gång begränsade till de finaste skönhetssalonger och kliniker, men tack vare utvecklingen och innovationen inom LED-tekniken har dessa masker blivit tillgängligt för alla.

Nu för tiden kan du få en ansiktsbehandling med ljusterapi hemma med resultat liknande det du får på kliniken till en bråkdel av kostnaden.

Ta en titt på våra bästsäljare...

Hur fungerar en ljusterapi-ansiktsmask?

LED-masker producerar specifika våglängder av ljus som tränger djupt in i huden där den absorberas av mitokondrier, som i sin tur blir mer aktiva och skapar mer energi vilket förnyar, ökar och förbättrar cellaktiviteten och får dem att reproducera snabbare. Resultatet är förnyad, föryngrad, återfuktad, hälsosam och frisk hud.

10 fördelar med ljusterapi ansiktsmasker

Fördelarna med LED-ansiktsmasker är många, och de är inte begränsade till huden, ljusterapi påverkar också hjärnan och har positiva effekter på humöret, sömnkvalitet, stress, depression och ångest, som har dokumenterats i hundratals kliniska tester världen över.

Nedan listar vi de 10 mest populära fördelar med LED-ansiktsmasker.

Anti-age

Anti-age Led-ansiktsmask

LED-ljusterapi anses vara en av de mest effektiva anti-age behandlingar som kan bekämpa åldrande och skapa ett mer ungdomligt utseende. LED-ansiktsmasker förbättrar hudstrukturen, stramar åt huden och minskar uppkomsten av fina linjer och rynkor, samt andra tecken på åldrande.

Återfuktar och motverkar torr hy

Torr hy

LED-masker avger rött ljus som tränger djupt in i huden för att stimulera blodflödet. Detta hjälper till att öka cirkulationen, uppmuntra cellförnyelse, boosta kollagenet och balansera oljeproduktionen vilket leder till att huden återfår sin naturliga fukt och lyster.

Motverkar mörka ringar och påsar under ögonen

Påsar under ögonen

Ljusterapi kan minska uppkomsten av mörka ringar och påsar under ögonen genom att minska överskottsproduktionen av melanin som kan orsaka missfärgning och mörka ringar under ögonen, samt genom att öka kollagenet och cirkulationen, vilket förbättrar hudens elasticitet och minskar svullnad under ögonen.

Behandlar rosacea

symtom på rosacea

LED-ljusterapi används för att minska rodnad och inflammation i huden. Grönt ljus har visat sig vara mest effektiv mot rosacea eftersom den stärker hudbarriären, minskar rodnad i ansiktet och lugnar irriterad hud.

Pigmentfläckar i ansiktet

LED-ljusterapi är en populär behandling mot pigmentfläckar i ansiktet. Rött och grönt ljus (gult ljus) kan hjälpa till att bleka ålderfläckar och jämna ut hudtonen. Rött ljus stimulerar kollagenet och ljusar upp huden medan grönt ljus minskar överskottsproduktionen av melanin genom att rikta in sig på melanocyterna i huden, de celler som tillverkar melaninet och som ansvarar för hudens pigmentering eller färg.

Minskar symtomen vid eksem och psoriasis

Ljusbehandling eksem i ansiktet

Ljusterapi har visat sig vara en effektiv behandling mot eksem och psoriasis. Det är inte bara kostnadseffektivt utan också ett säkert och naturligt alternativ utan de biverkningar som kan uppstå med vissa topikala steroidkrämer eller orala steroider.

LED-ansiktsmasker med blått ljus dämpar klåda och inflammation, stärker hudbarriären samt påskyndar kroppens naturliga läkningsprocess.

Behandlar mild till måttlig akne

Akne behandling LED-mask

Ljusterapi masker är en av de mest effektiva behandlingar vid mild till måttlig akne. Ljusterapi kan hjälpa till att minska antalet och svårighetsgraden av finnar i ansiktet genom att dämpa inflammationen, balansera talgproduktionen, stärka hudbarriären och döda bakterier som orsakar akne.

Kliniska tester har visat att blått ljus är mest effektiv mot akne, och i kombination med rött ljus blir resultatet ännu bättre. Av denna anledning har vår LED-ansiktsmask lila ljus som kombinerar rött + blått ljus samtidigt, vilket är utmärkt för dig som lider av akne i ansiktet.

acneärr

LED-ansiktsmasker levererar ljusenergi till det drabbade området av huden som främjar snabbare läkning genom att öka syretillförseln i hudcellerna. Det stimulerar också produktionen av kollagen, elastin, hyaluronsyra och melanin för att förbättra hudens struktur och färg. Resultatet är en minskning av ärrbildning samt en förbättring av hudton, textur och elasticitet.

Hanterar stressutslag i ansiktet

Stressutsalg i ansiktet

Om du lider av utslag i ansiktet orsakade av stress så kan en LED-ansiktsmask vara till hjälp. Ljusterapimasker används som ett sätt att minska stress och förbättra det allmänna välbefinnandet. De kan hjälpa dig att förebygga och hantera stressutslag i ansiktet på två olika sätt genom att påverka hjärnan och huden. 

Dels genom att öka blodflödet i huden, förbättra cellfunktionen, dämpa inflammationen och stärka hudbarriären. Och dels genom att minska nivåerna av kortisol i din kropp, vilket är ett hormon som kan få dig att känna dig stressad.

Ljuset stimulerar även produktionen av serotonin i hjärnan. Serotonin är en signalsubstans som är ansvarig för humörreglering, sömn, aptit och andra kognitiva funktioner. Det hjälper också till att reglera våra känslomässiga reaktioner på stressorer.

Förbättrar mental hälsa och sömn

LED-ansiktsmask

LED-ansiktsmasker ökar välbefinnandet och förbättrar sömnen på ett antal sätt.

LED-ljusterapi stimulerar frisättningen av signalsubstanser som serotonin och dopamin som bekämpar depression och ökar välbefinnandet. Det sänker också kortisolnivåerna i kroppen vilket kan hjälpa till att bekämpa ångest samt öka den naturliga produktionen av melatonin, kroppens eget hormon som reglerar sömn och vakenhet vilket leder till bättre sömn och mer energi under dagen.

Inspiration & Tips

#staskornev_photo
Läs mer
IMG_4166
Läs mer
136972
Läs mer
Rynkor på överläppen
Läs mer
Finnar på näsan
Läs mer
Rosacea i pannan
Läs mer
Eksem runt ögonen
Läs mer
Huskurer mot finnar
Läs mer
Så får du en slätare hy
Läs mer
1 2 3 4 5 6